Palvelumme

Palvelumme

Olemme rakentaneet viuluja ja jousia vuodesta 1958 alkaen. Rakentamisen aloitti Risto Vainio ja nyt perinnettä jatkaa Ilkka Vainio. Koko ajan on toimintaamme ohjannut alan vanhojen taitajien ja musiikin mestareiden kunnioitus. Sielulla ja sydämellä tehty viulu soi aina hyvin.

Toimintamme koostuu jousisoittimien ja niiden tarvikkeiden myynnistä, jousisoittimien ja jousien korjauksesta sekä uusien instrumenttien rakentamisesta. Palveluihimme kuuluu myös instrumenttien korjausarviointi vakuutusyhtiöitä varten. Huom! Arvioinnit vain suoraan vakuutusyhtiöille.

Olemme jäseninä Saksan Viulunrakentajien yhdistyksessä (VDG), Suomen Viulunrakentajien Kilta ry:ssä (SVK) ja Entente Internationale des Luthiers et Archetiers:issa (EILA).

Tule käymään, tutustu laajaan valikoimaamme ja pyydä tarjous.

Korjauspalvelu

Soitinten elinkaareen kuuluvat toistuvat puhdistukset ja äänen hienosäädöt. Jousiin tulee vaihtaa jouhia ja saattaapa edessä olla haastavampiakin korjauksia onnettomuuksien jäljiltä. Pitkälliset restaurointiprojektit kestävät jopa vuosia ja ne vaativat erityistä huolellisuutta sekä ammattitaitoa.

Tarjoamme kaikkia tarvittavia palveluita niin täysikokoisille kuin pienemmillekin jousisoittimille. Tarjontaan kuuluu myös jousien huolto/korjaukset soittimen äänen laadun parantamiseksi. Autamme valitsemaan sopivat kielet, tallat, kuin myös leuka- ja olkatuet. Takaamme, että lähes kaikkien tarpeisiin löytyy meiltä sopiva ratkaisu.

Restaurointityöstä on viulunrakennuksen saralla kehittynyt todellinen taiteen muoto. Viime vuosikymmenten aikana ovat entisöintityössä käytettävät tekniikat kehittyneet uusille tasoille. Nykyisin entisöinnissä vaalitaan ja suojellaan alkuperäisiä materiaaleja pienimpiäkin yksityiskohtia myöten ja aikaa säästelemättä. Menneinä vuosisatoina käytössä ollut tyyli korvata vahingoittuneet osat on historiaa.

Vain alansa huiput ja kokeneimmat entisöijät pystyvät vastaamaan aikamme vaateisiin tällä erikoisalalla ja saavuttamaan lopputuloksen, jonka niin soittajat kuin nämä ainutlaatuiset soittimet ansaitsevat.

Pystyäkseen palauttamaan soittimen entiseen loistoonsa sen käsittelijän tulee tuntea ja ymmärtää koko viulunrakennusprosessi ja sen historiallinen kehityskaari – unohtamatta soitinrakennuskeskusten tuntemusta niin Italiassa, Ranskassa, Englannissa kuin Saksassakin.

Me tiedämme mitä taiteilijat soittimiltaan vaativat. Kuten asiantuntevat keräilijät, mekin arvostamme instrumenttien kulttuurista arvoa. Monet tekniset tyylit, työkalut ja materiaalit, joita Risto Vainion ateljeessa käytämme, ovat samoja kuin taiteen entisöinnissä on yleisesti käytössä.

Salaisuutemme on perinteitä kunnioittava uuden teknologian hyödyntäminen. Näin meillä palautetaan instrumenttien alkuperäinen sointi ja loistokkuus.

Jousisoittimien vahinkovakuutusarviot

Olemme vakuutusyhtiöiden valtuuttama jousisoittimiin erikoistunut yritys,joka antaa lausunnon istrumenttien/jousien korjauskustannuksista.

 

Lisätietoja saa suoraan Nico Vainiolta, puh 09 447 226, tai sähköpostilla info@ristovainio.com.